Home

Achtergrond 1 reactie

NMV legt zich neer bij besluit DOC-leden

De stuurgroep van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) bij coöperatie DOC legt zich neer bij de uitkomst van de extra ledenraadpleging bij deze coöperatie.

"De DOC-leden hebben gesproken en dat moet je respecteren", zegt voorzitter Peter ten Hoeve van de NMV. De NMV-voorzitter zegt het desondanks te betreuren dat er nu weinig of niets verandert bij DOC Kaas.

Ten Hoeve: "Er komt nu dus geen onderzoek naar het interne beleid van de coöperatie en de problemen bij de prijsvorming van de producten. Ook blijft de structuur onveranderd."

De stuurgroep van NMV-leden stuurt binnenkort een brief aan alle DOC-leden om dit punt nog eens duidelijk onder de aandacht te brengen.

Ten Hoeve: "In opdracht van de NMV heeft Te Biesebeek advocaten in Zwolle uitgezocht of de structuur bij DOC deugde. Het bureau heeft vastgesteld dat dit niet zo is, maar ook daar wordt nu niets mee gedaan."

Vooral op de eerste bijeenkomsten in de serie extra rayonvergaderingen was er weinig discussie en waren de NMV-leden geïntimideerd, zegt Ten Hoeve. Gaandeweg de serie vergaderingen kwam toch meer discussie op gang, maar het mocht niet baten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    peter neem vakantie voor een heeeeele lange tijd en neem sieta mee is iedereen blij

Of registreer je om te kunnen reageren.