Home

Achtergrond 356 x bekeken 1 reactie

Mogelijk heffing tegen Amerikaanse biodiesel

De Europese Commissie wil antidumpingsmaatregelen nemen tegen de import van goedkope biodiesel uit de Verenigde Staten. Dat zeiden bronnen in Brussel die bekend zijn met een voorstel over dit onderwerp.

Volgens Europarlementariër Corien Wortmann (CDA) is het 'zeer goed nieuws' als deze heffingen er komen. "Hier is echt sprake van oneerlijke dumping en subsidies voor Amerikaanse producenten van biodiesel'', aldus Wortmann.

Doordat de Europese markt wordt overspoeld met goedkope biodiesel uit de VS, is het volgens Wortmann lastig om in Nederland, of elders in de EU, biodiesel te produceren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H. Loos

    Wat een onzin om de levering van goedkope biodiesel tegen te gaan. Vooral als deze goedkoop is vanwege subsidies vanuit de USA. Wij kunnen dan juist profiteren van het kostenvoordeel.
    Verder is het hoog tijd, dat de concurrentiepositie van biodiesel sterk verbetert ten opzichte van fossiele brandstoffen. Iedereen vergeet Kyoto. Dit heeft te maken met belangen, die niets met milieu of consumentenbelang te maken hebben. Juist de inzet van meer biodiesel zal er voor gaan zorgen, dat dit op meer plekken verkrijgbaar is, aanvaard wordt door de consument en juist daardoor een grotere vraag zal gaan ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.