Home

Achtergrond 169 x bekeken

Minder wintersportblessures

Het aantal Nederlandse wintersporters dat tot nu toe in deze winterperiode blessures opliep, is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Sinds de kerstvakantie hielp SOS International 856 wintersporters met letsel (tegen 914 een jaar eerder). Dat is een daling van 6 procent, maakte de alarmcentrale vandaag bekend.

De meeste gewonden kampten ook dit seizoen met traditioneel wintersportletsel zoals gescheurde knie- en kruisbanden, verstuikte enkels en polsfracturen. De meeste gewonden (421) vielen in Oostenrijk. Dat waren er wel minder dan in het seizoen 2007-2008, toen 459 wintersporters letsel opliepen.

Op de tweede plaats staat Frankrijk met 255 gewonde wintersporters, een lichte stijging (1,6 procent), gevolgd door Zwitserland waar 83 vakantiegangers letsel opliepen (een stijging van 12,2 procent). In Duitsland vielen 65 gewonden (een daling van 14,5 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.