Home

Achtergrond 202 x bekeken

Minder klagen mag

Mensen klagen te veel. Dit blijkt vandaag uit een onderzoek onder ruim vijfhonderd bezoekers van de website van Psychologie Magazine.

Bijna 80 procent van de deelnemers vindt dat er om hen heen te veel mensen laten weten wat hun niet bevalt. Toch steekt de helft de hand in eigen boezem en vindt dat ze zelf ook wel wat minder mogen klagen.

Favoriete 'klaagonderwerpen' zijn het gedrag van de partner, vrienden of collega's. Daarna komt de ergernis over onbekenden, zoals andere verkeersdeelnemers. Lichamelijke ongemakken en druk, druk, druk komen op de derde plaats. Zowaar 8 procent vindt zichzelf ergerlijk. Het weer mag zich slechts in de negatieve belangstelling van 3 procent van de ondervraagden verheugen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.