Home

Achtergrond

Milieu- en vervoersclub werken samen

Koninklijk Nederlands Vervoer en Stichting Natuur en Milieu hebben de handen ineengeslagen. Ze bieden minister Camiel Eurlings (Verkeer) en de Tweede Kamer maandag een lijst met suggesties aan om wat aan de mobiliteitsproblematiek te doen. Dat meldden ze zondag.

De combinatie zoekt haar oplossingen onder meer in de kilometerheffing voor het autoverkeer en het bevorderen van openbaar vervoer en fietsgebruik.

"We denken over veel dingen hetzelfde'', verklaart een woordvoerder van Natuur en Milieu de opmerkelijke samenwerking. ,,Het komt hopelijk goed over dat onze ideeën breed worden gedeeld en dat we de oplossing niet aleen zoeken in nieuwe wegen.''

De vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat bespreekt de mobiliteitsaanpak maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.