Home

Achtergrond 245 x bekeken

Meer nieuwjaarsschade in christelijke plaatsen

In orthodox-christelijke plaatsen in de zogenoemde biblebelt is tijdens de jaarwisseling veel meer schade aangericht dan in de rest van het land. Dat concludeert het Reformatorisch Dagblad op basis van een enquête onder driehonderd gemeenten, waarvan de krant de resultaten vandaag publiceerde.

De krant stuurde naar de 441 gemeenten de vraag welke schade ze hadden geleden tijdens Oud en Nieuw. Driehonderd plaatsen reageerden: ze hadden gemiddeld 13.000 euro schade aan publieke eigendommen geleden. De orthodox-christelijke gemeenten bleken 51 procent meer schade te hebben geleden. Vorig jaar was dat nog 27 procent meer. Overigens lag de gemiddelde schade 49 procent lager dan de jaarwisseling 2007/2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.