Home

Achtergrond 172 x bekeken

MasterCard weerstaat crisis

MasterCard heeft de gevolgen van de kredietcrisis tot nu toe relatief goed weten te weerstaan.

De op een na grootste creditcardmaatschappij ter wereld boekte in het vierde kwartaal een winst van 243 miljoen dollar, hoger dan analisten hadden verwacht. Het gaat om een cijfer waarbij de kosten van een juridische regeling niet zijn meegenomen.

De nettowinst daalde met 21 procent tot ruim 239 miljoen dollar. Dat kwam omdat in dezelfde periode in 2007 MasterCard profiteerde van de verkoop van een belang in een Braziliaans bedrijf. De omzet steeg met 14 procent tot 1,2 miljard dollar.

"Ondanks de ernstige economische turbulentie wereldwijd, waren wij in staat om een uitstekend operationeel resultaat te bereiken in het vierde kwartaal'', aldus MasterCard-topman Robert Selander.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.