Home

Achtergrond 2525 x bekeken laatste update:18 feb 2009

Maaiertest Kuhn FC 313 LIFT CONTROL

De Kuhn FC 313 LIFT CONTROL vraagt weinig vermogen, heeft een stevige steunpoot en is voorzien van goede afscherming. Het wisselen van de mesjes gaat moeizaam.

De acht maaischijven van de Kuhn draaien paarsgewijs tegen elkaar in. Elke maaischijfmodule bestaat uit een geperste eenheid van tandwiel, kogellager en behuizing. De module is in geval van schade snel te vervangen. De tandwielbak is beschermd door ProtectaDrive, een breukvlak in de as tussen tandwiel en maaischijf. De Lift Control is een uniek systeem van hydraulische bodemdrukregeling en non-stop obstakelbeveiliging. Sinds kort worden de Kuhn-maaiers voorzien van een snelwisselsysteem, maar de testmaaier was daarmee nog niet uitgerust.

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.