Home

Achtergrond 1972 x bekeken

Maaiertest Krone EASY CUT 320 CV-Q

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

Zeven maaischijven leveren 3,15 m werkbreedte. De schijven draaien allemaal naar het midden, maar door het wisselen van de tandwielen kunnen ze ook paarsgewijs draaien. Het snelwisselsysteem van de messen is standaard, maar een opbergmogelijkheid voor mesjes ontbreekt. Een slipkoppeling in de hoofdaandrijving dient als overlastbeveiliging. De maaier klapt voor het transport zijdelings door het dode punt, en is daarbij met 50 cm bodemvrijheid precies 4 m hoog. Krone test komend seizoen een verbeterde breedspreidinrichting.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.