Home

Achtergrond

Maaiertest JF-Stoll GX 3205 SM

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

De JF-Stoll heeft acht maaischijven die met elkaar 3,10 m wegmaaien. De schijven draaien paarsgewijs tegen elkaar in. Voor transport zwenkt de maaier naar achteren. Voordelen zijn de goede gewichtsverdeling links en rechts, het goede zicht op de maaier, en hij blijft netjes binnen de trekker. Een heel groot nadeel is de sterke ontlasting van de vooras. De bodemdrukontlasting wordt geregeld met een zware spiraalveer in de aanbouwbok. De bodemdruk vermindert door het heffen van de bok. De transportvergrendeling van dat systeem
liet te wensen over.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.