Home

Achtergrond 1008 x bekeken

Maaiertest Deutz-Fahr DiscMaster 632T

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

De Deutz-Fahr heeft als enige uit de test drie mesjes per schijf. De acht schijven hebben een karakteristieke driehoeksvorm. Er is geen snelwisselsysteem voor de mesjes, maar ze zijn door de wegdraaiende beschermkap wel heel goed toegankelijk. Bijzonder is de gesleepte ophanging van de maaier. Voor transport klapt de maaier 110 graden zijdelings omhoog, en dat levert een goede gewichtsverdeling. Een minpuntje is de ontbrekende markering van de hydrauliekslangen; de handige geïntegreerde gereedschapsbak krijgt een plus.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.