Home

Achtergrond 1536 x bekeken laatste update:18 feb 2009

Maaiertest Claas Disco 3100C Contour

Maandblad Trekker testte negen schijvenmaaiers met middenophanging en een werkbreedte van ongeveer drie meter. Kijk hier voor een totaaloverzicht van alle maaiers.

De Claas Disco heeft bij 3,02 meter werkbreedte zeven maaischijven. Daarvan draaien er zes paarsgewijs tegen elkaar in. De binnenste schijf draait naar het midden. De aandrijving kost iets meer vermogen dan gemiddeld, wat volgens Claas komt door de grote tandwielen en de koude olie bij de test. Elke schijf heeft een Safety Link-breukbeveiliging. Een vooraf bepaalde breukplaats in de aandrijving van de schijf voorkomt schade aan de balk. Als de aandrijving breekt, blijft de schijf met de balk verbonden.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.