Home

Achtergrond 201 x bekeken

Livni roept op tot eenheidsregering met Netanyahu

Kadima-leider Tzipi Livni heeft in de nacht van dinsdag op woensdag Benjamin Netanyahu van Likud opgeroepen om samen een eenheidsregering te vormen onder haar leiding.

Volgens exitpolls zou de centrumrechtse Kadima dertig zetels in het parlement hebben behaald en de rechtse Likud 28. De peilingen zijn bij eerdere verkiezingen niet altijd even betrouwbaar geweest, onder meer omdat de stemmen van militairen niet in deze peiling meegenomen worden. De definitieve uitslag volgt in de loop van de nacht of woensdagochtend. Beide leiders hebben de overwinning geclaimd van de verkiezingen.

De ultrarechtse Avigdor Lieberman heeft aangegeven dat zijn partij Yisrael Beitenu met Kadima of met Likud een coalitieregering wil vormen. Lieberman zei niets uit te sluiten. Zijn partij kan volgens de exitpolls op vijftien zetels rekenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.