Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Lekker' zit in je hoofd

Je hoofd bepaalt of iets lekkerder is dan iets anders. Mensen vinden vis lekkerder als deze het predikaat wild heeft dan wanneer het dier als gekweekt te boek staat.

Weet iemand niets van de achtergrond, dan smaken beide soorten even lekker. Dat schrijft drs. Adriaan Kole van Wageningen Universiteit en Researchcentrum in het wetenschappelijke tijdschrift Food and Quality Preference.

Smaak bestaat uit wat je proeft en wat je ziet of hoort. Samen vormt dat 'lekker' in je hoofd. Informatie op de verpakking van levensmiddelen speelt daarom een belangrijke rol in de smaakbeoordeling. Vraag je mensen waarom ze iets kopen, dan noemen ze vooral de smaak, hun tong bedoelend, aldus Kole.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.