Home

Achtergrond

Ledenraadpleging Polen-cao inzet rechtszaak

De Internetvakbond moet duidelijk maken hoe de leden zijn geraadpleegd over de Polen-cao.

Is dat niet goed gebeurd, moet dat alsnog worden gedaan. Dat heeft de Vereniging voor Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) voor de rechtbank in Arnhem geëist. De rechtbank doet woensdag uitspraak.

De Internetvakbond en de VIA bereikten begin februari in principe overeenstemming over een aparte cao voor Poolse uitzendkrachten en andere tijdelijke arbeidsmigranten. Maar de cao kwam er toch niet omdat hij onvoldoende steun kreeg van de achterban van de bond.
Volgens de VIA bestaat er grote onduidelijkheid over de ledenraadpleging en het aantal arbeidsmigranten dat de bond vertegenwoordigt.

De VIA denkt dat de bond is geschrokken van alle ophef die de cao heeft veroorzaakt en er daarom vanaf wilde. Het akkoord kreeg namelijk felle kritiek van uitzendkoepel ABU en FNV Bondgenoten. Volgens hen zou de cao Polen een stuk goedkoper maken dan andere uitzendkrachten. De VIA bestrijdt dat.

Ook De Unie, waaraan de Internetvakbond is gelieerd, nam afstand van de cao. Na alle commotie wilde de bond brede steun van de leden. ”Die was er niet”, aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.