Home

Achtergrond 3 reacties

Leasemelk nog één week populair

Leasemelk is toch nog een dubbeltje duurder geworden en noteert nu €5,25/kilo vet. Boerderij schreef vorige week dat met €5,15 het plafond was bereikt, maar lease stijgt nog wat door. Dat superheffing betalen bij prijzen van €5,25 goedkoper is dan leasen, lijken veel leasers voor lief te nemen.

Het duurt nog een week voor de laatste leasetransacties bij het Productschap Zuivel binnen moeten zijn. In die periode zal de prijsstijging van leasemelk wat afvlakken. Een prijs van €5,30 lijkt het maximum haalbare.

Na de sluitingstermijn van het Productschap Zuivel keert de rust terug. Leasemelk wordt dan weer goedkoper.

Koopmelk noteert intussen een fractie hoger. Er komt een kwartje bij. Koopmelk komt daardoor uit op €18,25. Voor het komende quotumseizoen zijn een paar transacties gedaan.

prognose:

lease licht stijgend, misschien stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rekenmachine

  Misschien moet Dhr. Brummelaar groep 5 even over doen...
  Neem de actuele leaseprijs... € 5,40 x een gemiddelde vetreferentie 4,20% = € 0,2268 / liter. Zelfs met BTW (€ 0,2699) voor de landbouwregelaars onder ons is dit minder dan de supperheffing. (betaalmoment en vergelijkingen met melkprijzen daar achterwegen gelaten)
  Neemt niet weg dat de leaseprijs absurd hoog is!

 • no-profile-image

  moonen

  Dat is nieuw voor mij; Voor 5.25 lease is duurder dan superheffing betalen!!! 5.25x4,20 vet=22,05 cent/kg melk en superheffing is 27 cent ongeveer. Toch een verschil van 5 eurocent/kg melk. De btw over de leasemelk is voor de meeste boeren terug te krijgen. Dus leg mij jullie berekening maar eens voor.
  Mvg henk

 • no-profile-image

  Marcel

  Wie praat er nog over de kostprijs van melk?? Ik kan op geen enkele manier uitgerekend krijgen dat er gewoon dik geld bij moet (weten we allemaal) en toch word er voor deze prijzen geleasd. Ik ben helaas geen telwonder maar volgens mij is het toch beter om eerder in het jaar te kijken wat je doet met je quotum en je dagelijkse melkhoeveelheid die je afleverd want over de leasemelk die dit quotum jaar is gemolken kan ik geen enkel rendement tellen. Maar als er mensen gratis willen werken hou ik me aanbevolen want dan mogen ze mij ook wel komen helpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.