Home

Achtergrond 210 x bekeken

LTO: ook noodzaak voor verruiming omzetpolissen

LTO Nederland vindt dat naast een verdere verruiming van steun voor kredietverzekeringen ook steun voor omzetpolissen nodig zijn.

Ook verzekeringsmakelaar Aon vindt de beperkte steunmaatregelen te beperkt, met name voor kleinere en middelgrote bedrijven.Volgens de belangengroep gebruikt nagenoeg de gehele landbouw en voedingsmiddelensector omzetpolissen en staat de export naar een groot aantal landen onder druk. Een omzetpolis is een bedrijfsschadeverzekering waarbij de omzet als maatstaf voor de geleden schade dient. De exportkredietfaciliteit die ministerie van Financiën in het leven riep, betreft nu niet de omzetpolissen. Verzekeringen die banken normaliter aanvragen voor exportfinancieringen worden in garanties omgezet. Een deel van het risico, bij kredieten tot 50 miljoen euro betreft het 50 procent, wordt zo door de staat overgenomen.

LTO-voorzitter Albert Jan Maat vindt dat exporteurs over één kam moeten worden geschoren. Grotere en kleinere zouden in gelijke mate hulp moeten krijgen. Woensdag spreekt hij over dit onderwerp met Frans Hoogervorst, directeur internationale handel van het ministerie van LNV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.