Home

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

LTO: duurzaamheid als belangrijkste richtsnoer

Stimuleer investeringen in de agrarische sector die leiden tot zowel werkgelegenheid als herstel van vertrouwen in de economie.

Dat is de kern van een brief, die LTO Nederland heeft gestuurd naar de ministers Cramer (VROM) en Verburg (LNV) en de Tweede Kamer. In de brief doet LTO een reeks voorstellen en suggesties om investeringen aan te jagen. "De tijd is rijp om juist nu bij het midden- en kleinbedrijf prikkels te geven voor investeringen. Het gaat immers om een zeer grote groep bedrijven, die zeer bepalend is voor de kracht van onze economie. Deze ondernemers kijken vooral naar perspectieven op de langere termijn", zegt voorzitter Albert Jan Maat.

LTO Nederland wil ook dat Groenfinanciering ruimer wordt ingezet voor de veehouderij wanneer wordt voldaan aan voorwaarden op het gebied van duurzaamheid. In de brief wordt er voor gepleit om deze financiering ook mogelijk te maken voor andere sectoren, zoals open teelten, fruitteelt en boomteelt. Voorts moeten de daken van schuren, loodsen en stallen worden benut voor zonne-energie. Investeren in proefprojecten is nu nodig om deze duurzame en aantrekkelijke energiebron verder te ontwikkelen.

In de brief staat een lange reeks voorstellen, die niet alleen betrekking hebben op energie en milieu, maar ook op het welzijn en de gezondheid van dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  j.aaaaaja

  hoe ontstond de krediet crisis lenen:lenen:lenen waarom moest er een melkbeurs komen?????? om de diepe dalen in de opbrengstprijs op te vangen.veel wijsheid in investeringskeuze!!!!!!

 • no-profile-image

  paul

  Met een melkprijs van 27 cent valt er weinig te investeren. Misschien kan LTO daar wat aan gaan doen ?

 • no-profile-image

  cees

  De enige manier om de economie weer op gang te krijgen is geld rond pompen en investeren in duurzame projekten. De vraag is of de banken dat ook weten! Zij worden geholpen van onze belasting centen en de ondernemers die het met goede projekten het weer uit moeten geven en dus werk gelegenheid crieeren wordt de broek riem aangetrokken. Dat kan de bedoeling niet zijn van Wouter!

Of registreer je om te kunnen reageren.