Home

Achtergrond

LTO bepleit snel verruimen investeringsmogelijkheden

Het kabinet moet agrariërs nu snel meer ruimte bieden voor investeringen.

Dat vindt LTO Nederland in reactie op de ramingen dat de economie met 3,5 procent krimpt.

LTO-voorzitter Albert Jan Maat vindt dat de subsidieregeling voor duurzame energie moet worden verruimd. ”Dat kan snel, kost niet veel en stimuleert ook andere sec­toren, zoals de installatiebouw. Daarom ook moeten glastuinders met warmtekrachtkoppeling snel­ler toegang krijgen tot het net.”

In Natura 2000-gebieden zitten volgens Maat zo’n 1.500 bedrijven die willen investeren maar dit nog niet mogen. ”Hef juist nu die be­perkingen op, zoals dat ook in Duitsland gebeurd is.” Directeur Willem Baljeu van handelskoepel Frugi Venta vindt dat de overheid het belang van de export blijft onderschatten. ”Zon­der herstel van export geen her­stel van de economie.”

Volgens Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van vleesor­ganisatie COV, moet het kabinet voorkomen dat de rekening van de crisis bij één schakel terecht komt. Supermarkten stunten met vlees, aldus Van der Kruijk, en betalen steeds later.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.