Home

Achtergrond 264 x bekeken

LLTB: voorwaarden handel in pootgoed aanscherpen

Telers van consumptieaardappelen die klachten hebben over de kwaliteit van pootgoed, krijgen de schade vaak onvoldoende vergoed. De LLTB pleit daarom voor een aanscherping van de handelsvoorwaarden voor pootgoed.

De LLTB heeft een enquête gehouden onder telers van consumptieaardappelen over de kwaliteit van pootgoed. Beleidsmedewerker Ursula Elskamp presenteerde gisteren de resultaten op de ledenvergadering van de vakgroep akkerbouw.

Volgens Elskamp hebben zeventien telers de enquête teruggestuurd. ”Dat is een klein aantal, maar de boodsschap is duidelijk. Als er problemen zijn met pootgoed kan de teler weinig doen om de schade vergoed te krijgen. Daarom willen we dat de handselvoorwaarden op dat punt worden aangescherpt. Want zodra een teler problemen ontdekt, is het vaak te laat voor dat groeiseizoen om goede pootaardappelen te kopen. Dat veroorzaakt grote schade.”

Of registreer je om te kunnen reageren.