Home

Achtergrond

Kritiek Jongerius op gebrek aan politiek leiderschap

FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft kritiek op het gebrek aan politiek leiderschap in de aanpak van de economische crisis. Ze laakte zaterdag in het radioprogramma Tros-Kamerbreed "het gekissebis over de laatste euro van het begrotingstekort''.

Ze prees de snelle aanpak van de bankencrisis door het kabinet, maar laakte het gesteggel over de hypotheekrente-aftrek en de verhoging van de AOW-leeftijd in de discussie over verdere maatregelen. De aandacht zou volgens haar gericht moeten zijn op dringende zaken als behoud van werkgelegenheid.

Jongerius pleit voor het oprichten van mobiliteitscentra, waar werkgevers vacatures kunnen melden en werknemers omscholing krijgen. Werkgevers moeten ook blijven investeren in innovatie, in plaats van te bezuinigen op uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling.

De FNV-voorzitter herhaalde haar categorische verzet tegen een verhoging van de AOW-leeftijd. Zij kritiseerde politieke partijen die het nu aansnijden terwijl ze het onderwerp niet in hun verkiezingsprogramma hadden staan. "Een niet democratische aanpak. Zet het in het programma en leg het voor aan de kiezers.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.