Home

Achtergrond

Koningin en familie steken handen uit de mouwen

Koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie nemen ook dit jaar deel aan Make a Difference Day op 20 en 21 maart.

Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag weten. Tijdens Make a Difference Day steken duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Het doel is te werken aan een verbetering van de leefomgeving. Individuen, scholen, bedrijven, gemeenten en vrijwilligersorganisaties nemen er aan deel. Het streven is dat ongeveer 100.000 mensen meedoen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De RVD maakt later meer bekend over de afzonderlijke activiteiten waaraan leden van de koninklijke familie deelnemen. Tijdens de Make a Difference Day in november 2007 ging Beatrix met haar zus Margriet appeltaart bakken en soep koken voor vrijwilligers van Natuurmonumenten.

Make a Difference Day wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en het kennis- en adviescentrum Movisie in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.