Home

Achtergrond 185 x bekeken

Klopjacht ontsnapte criminelen levert nog niets op

De politie in Frankrijk is er vandaag ondanks de inzet van een groot aantal agenten, wegversperringen en helikopters nog niet in geslaagd om twee ontsnapte criminelen te arresteren.

De twee braken zondag op spectaculaire wijze uit de extra beveiligde gevangenis in Moulins in het midden van Frankrijk. De politie vermoedt dat ze proberen te ontkomen naar België.

De gevangenen bliezen zondag met explosieven een deur op, gijzelden twee bewakers onder bedreiging van een vuurwapen en sloegen op de vlucht. In de buurt van Parijs lieten ze de gijzelaars gaan, waarna ze verder reden richting het noorden. In Amiens, ongeveer zeventig kilometer van de grens met België, bemachtigden ze een andere auto. De eigenaar en zijn zoon werden gegijzeld en weer vrijgelaten nabij het enkele kilometers verderop gelegen Arras. Vermoedelijk hebben de criminelen hier weer een andere auto gestolen om hun vlucht voort te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.