Home

Achtergrond

Kleinere daling bijstandsuitkeringen

Vorig jaar is het aantal bijstandsuitkeringen gedaald met 15.000.

Eind december kregen 259.000 mensen onder de 65 jaar een bijstandsuitkering. Het was een daling voor het vierde opeenvolgende jaar. Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De afname met 15.000 was wel minder dan de daling in de voorgaande jaren. In 2007 bedroeg de vermindering 28.000, in 2006 ging het om een daling met 27.000. De teruggang bij mannen is groter dan bij vrouwen. Onder jongeren tot 25 jaar is de daling met 60 procent het grootst.

Divosa, de landelijke vereniging van sociale diensten, verwacht dat het aantal bijstandsgerechtigden de komende maanden oploopt. De eerste werklozen die bij de sociale dienst op de stoep zullen staan, zijn kleine zelfstandigen van wie de zaak over de kop gaat en mensen zonder WW-rechten. De stijging van het aantal WW'ers is een voorbode voor een toename van het aantal mensen in de bijstand, laat Divosa weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.