Home

Achtergrond 250 x bekeken

Kleindochter Drees op Europese kandidatenlijst PvdA

Kleindochter Marijke Drees van de legendarische oud-premier Willem Drees sr. staat op de PvdA-kandidatenlijst voor de Europese parlementsverkiezingen.

De kleindochter (58) uit Groningen heeft een adviesbureau voor natuurbeleid. Ze staat op de twaalfde plaats. De kandidatenlijst bevat bovenaan drie van de zeven huidige Europarlementsleden van de PvdA. Naast lijsttrekker Thijs Berman zijn dat de Turkse Emine Bozkurt en de or-specialist Jan Cremers.

Vertrekkend zijn de buitenlandspecialist Jan Marinus Wiersma, delegatieleidster Ieke van den Burg, milieudeskundige Dorette Corbey evenals Lily Jacobs, die anderhalf jaar geleden toetrad.

De lijst bevat op een verkiesbare vierde plaats Judith Merkies, mediaspecialist van de Europese Commissie en directeur Federatie Filmbelangen. Op een waarschijnlijk eveneens verkiesbare vijfde plaats staat Volkskrant-columnist René Cuperus. De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats op 4 juni. Nederlandse kiezers mogen dan 25 van de 751 zetels bepalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.