Home

Achtergrond

Kamerdebat over referendum uitgesteld

Het debat in de Tweede Kamer over de invoering van een referendum gaat vandaag niet door, omdat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) ziek is.

Het parlement zou spreken over twee initiatiefwetten die de PvdA, GroenLinks en D66 hebben gemaakt. In de Tweede Kamer is een meerderheid voorstander van referenda, maar de kwestie verdeelt de coalitie. Het meest verregaand is het voorstel voor een bindend correctief referendum. Dat houdt in dat burgers een besluit van de overheid kunnen tegenhouden of terugdraaien.

Ter Horst wil dit voorstel omarmen, maar het kabinet kon hierover vrijdag geen overeenstemming bereiken. Het kabinet wacht het Kamerdebat af voordat het een oordeel geeft over de twee initiatiefwetten. De Kamer zal volgens een woordvoerder zo spoedig mogelijk een nieuwe datum prikken voor een debat over het referendum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.