Home

Achtergrond

Kabinet geeft impuls aan bereikbaarheid greenports

Het kabinet investeert de komende jaren 27 miljoen euro extra, om de bereikbaarheid van de greenports te verbeteren.

Dat heeft het ministerie van verkeer vandaag bekendgemaakt. Greenports zijn Nederlandse tuinbouwgebieden van nationaal belang. Deze status is vastgelegd in de Nota Ruimte. Nederland telt vijf greenports: Aalsmeer, Westland, Bollenstreek, Boskoop en Venlo.

Met de extra bijdrage aan het verbeteren van de infrastructuur geven de minister Eurlings (verkeer) en Verburg (LNV) invulling aan een motie van de CDA-Kamerleden Koopmans en Koppejan.

De 27 miljoen euro komt van de LNV- begroting en wordt verstrekt aan de betreffende provincies, in het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG); 12 miljoen euro gaat naar greenport Westland (aansluiting Wateringseveldsepolder; Verlengde Veilingroute); 9 miljoen euro is bestemd voor de ontsluiting van greenport Venlo; de overige 6 miljoen euro is beschikbaar voor de rondweg greenport Boskoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.