Home

Achtergrond 193 x bekeken

'Japan komt met nieuw groot stimuleringsplan'

De Japanse regering zal op korte termijn nieuwe omvangrijke maatregelen nemen om de recessie te bestrijden. Dat bevestigden vertegenwoordigers van regeringspartij LDP zondag.

"We moeten iets drastisch ondernemen'', aldus Yoshihide Suga, een naaste medewerker van premier Taro Aso. Volgens Suga zal de premier dan ook "binnenkort'' een nieuw stimuleringsplan ter waarde van 20 tot 30 biljoen yen (168 tot 253 miljard euro) aankondigen.

Japan pompte vorig jaar al twee keer ruim 20 biljoen yen in de economie, die sinds het tweede kwartaal van vorig jaar in een diepe recessie verkeert. De Japanse centrale bank voorspelde onlangs dat de recessie in Japan nog zeker twee jaar zal aanhouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.