Home

Achtergrond 208 x bekeken

Islamitische leraar in Oostenrijk geschorst

Een leraar in Oostenrijk die islamitische les gaf, is geschorst. De man verspreidde onder zijn leerlingen een lijst met internationale joodse bedrijven.

De docent adviseerde zijn klas niet bij deze bedrijven te kopen, berichtte het Oostenrijkse persbureau APA gisteren.

De minister van Onderwijs, Claudia Schmied, heeft de Weense Schoolraad opgeroepen de vergunning van de leraar in te trekken. Volgens Schmied handelde de leraar in strijd met de wet. In principe mogen docenten die geloofsonderwijs verzorgen alleen door hun eigen religieuze gemeenschap worden aangesteld of geschorst. Maar volgens Schmied vallen leraren religie ook onder de algemene regels die gelden voor scholen.

De schorsing van de leraar volgt op een peiling begin deze maand die veel stof deed opwaaien. Toen wees onderzoek uit dat ruim 20 procent van de 210 leraren islam democratie verwerpen, omdat dat principe niet strookt met hun geloof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.