Home

Achtergrond 1290 x bekeken 1 reactie

Inspectie van nieuwe landbouwspuit

Akkerbouwer Johan Blanke uit het Groningse Ter Apel bekijkt de nieuwe landbouwspuit die deze week werd geleverd door CHD in Ter Apel.

Blanke ruilde zijn oude spuit om voor een nieuwe. Deze heeft een tankinhoud van 7.600 liter en een werkbreedte van 54 meter, die beter past bij de omvang van zijn percelen. "Als het weer het een beetje toelaat, zal ik beginnen met het spuiten van Roundup en vloeibare kunstmest", zegt de akkerbouwer die zetmeelaardappelen, bieten en graan teelt. Foto Koos van der Spek

Loonwerker Jan Sipkema verspreidt paardenmest op beheersgronden in Buitenpost. Foto Roelof Stroetinga

Hoofd Productie Herman Bolwiender geeft een rondleiding bij de fabriek van Friesland Foods in Varsseveld. Friesland Foods is op zoek naar jongeren die aan de slag willen als food operator of monteur. Foto Jan Willem Veldman

Bouwlieden van bouwbedrijf Mulder stellen de spanten van de nieuwe Oldambtster boerderij van Wirtjo en Ankie Molema uit Nieuwolda. De fruittelers zagen op 19 augustus hun boerderij volledig afbranden. De boerderij diende als ruimte voor een boerderijwinkel, sorteerinstallatie en koelcel. "We laten de boerderij in dezelfde stijl opbouwen en we breiden enkele activiteiten uit," vertelt Ankie Molema. "Het oppervlak van de boerderijwinkel wordt verdubbeld, de koelcapaciteit wordt groter en we maken een ontvangstruimte voor gasten." Foto Koos van de Spek

Foto

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.