Home

Achtergrond 195 x bekeken

'Inkeerders' leveren fiscus ruim 157 miljoen op

De Belastingdienst heeft de afgelopen jaren ruim 157 miljoen euro binnengehaald door belastingplichtigen die zich vrijwillig meldden met hun spaargeld of vermogen in het buitenland.

Meestal ging het om geld dat in Zwitserland, Luxemburg of Liechtenstein was geparkeerd. Het gaat in totaal om ruim vijfduizend belastingplichtigen. Vorig jaar ging het om vijfhonderd mensen, die in totaal 22 miljoen aan rente en naheffingen afrekenden.

Sinds begin dit jaar meldden zich gemiddeld twee 'inkeerders' per dag bij de fiscus. Als een belastingplichtige met een vermogen in het buitenland zich vrijwillig meldt en alsnog ontdoken belasting betaalt, krijgt hij geen boete.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.