Home

Achtergrond

Industrie en dienstensector EU naar dieptepunt

De activiteiten in de dienstensector en in de industrie zijn in de eurozone in februari naar nieuwe dieptepunten gedaald.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde eerste schattingen van het Britse marktonderzoeksbureau NTC in samenwerking met Royal Bank of Scotland.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde naar een stand van 38,9, tegen 42,2 in januari. Dat is het laagste niveau in elf jaar. Voor de industrie daalde de index naar een dieptepunt van 33,6, van 34,4 een maand eerder. Een stand van boven de 50 duidt op groei en een stand van onder de vijftig op krimp.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector viel slechter uit dan gedacht. Analisten dachten dat de index voor de dienstensector zou uitkomen op 42,4. Ook de index voor de industrie was minder goed dan voorspeld. Er werd gerekend op een stand van 35.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.