Home

Achtergrond 206 x bekeken

Identificatie doden afgerond

De identificatie van de negen doden die vielen bij de vliegtuigcrash woensdagochtend bij Schiphol is afgerond.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer gisteren laten weten tijdens een bijeenkomst op Schiphol.

Het gaat om vijf Turken en vier Amerikanen. Onder de Turkse slachtoffers zijn zeker drie bemanningsleden. Van de gewonden verkeert er nog een in kritieke toestand. Eerder waren dat er nog zes. De burgemeester kon niet zeggen hoeveel gewonden nog in een ziekenhuis liggen. In totaal moesten 86 slachtoffers naar ziekenhuizen in de omgeving.

De Turkse ambassadeur in Nederland, Selahattin Alpar, liet weten dat aan Turkse zijde alles gereed is om de overledenen terug te brengen naar hun vaderland. Hoogstwaarschijnlijk gebeurde dat gisteravond al. Volgens de ambassadeur staat er al een vliegtuig klaar en is het wachten tot de formaliteiten zijn afgerond. Het is nog niet duidelijk wanneer de Amerikaanse slachtoffers terug kunnen naar hun thuisland.

Volgens de burgemeester is met het afronden van de identificatie van de doden een einde gekomen aan een pijnlijk proces. Alle familieleden en betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte, evenals de Amerikaanse en Turkse ambassade. Weterings condoleerde de nabestaanden van de slachtoffers met het verlies. Hij kondigde aan dat er op korte termijn een herdenkingsbijeenkomst zal plaatsvinden.

De berging van de vliegtuigwrakken vindt vermoedelijk in de loop van volgende week plaats. Volgens Weterings hangt het moment waarop dat kan beginnen af van de onderzoeken die momenteel plaatsvinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.