Home

Achtergrond

ING hoopt op Amerikaanse steun

Bank en verzekeraar ING onderzoekt of het bedrijf financiële steun kan krijgen van de Amerikaanse overheid. Dat zegt ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen vandaag in Het Financieele Dagblad.

,,ING heeft grote activiteiten in Amerika. Op grond daarvan wil ik me goed laten voorlichten over de huidige steunprogramma's van de Amerikaanse overheid'', aldus Hommen in de krant.

ING heeft rake klappen opgelopen door de crisis. Het concern stond vrijdag onder zware druk op de Amsterdamse beurs. Het aandeel zakte met ruim 16 procent naar 3,85 euro, het laagste niveau ooit. De marktwaarde van ING ligt momenteel onder de 9 miljard euro. Dat was vorig jaar nog 50 miljard euro.

Hommen is dit weekeinde op werkbezoek bij enkele ING-onderdelen in de VS. Hij zei echter dan niet te spreken met Amerikaanse instanties. Wel zegt hij een eventuele Amerikaanse staatssteun voor ING te hebben besproken met minister Wouter Bos van Financiën. Het ministerie wilde tegen Het Financieele Dagblad hierover niet reageren.

ING heeft in de Verenigde Staten vooral grote verzekeringsactiviteiten. Verzekeraar Aegon, met eveneens grote belangen in de VS, diende eind vorig jaar een aanvraag in om in aanmerking te komen voor hulp uit het Amerikaanse steunprogramma, maar trok die aanvraag later weer in. Het bedrijf zei toch geen lening nodig te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.