Home

Achtergrond 161 x bekeken

IJsland staat walvisjacht ook in 2009 toe

De interim-regering van IJsland heeft de walvisvangst ook voor dit jaar toegestaan. De jagers mogen 150 vinvissen en evenveel dwergvinvissen vangen.

Dat heeft de minister van Visserij bekendgemaakt. IJsland hervatte in 2006 de commerciële walvisvaart die sinds de tweede helft van de jaren tachtig had stilgelegen. Wereldwijd geldt een moratorium op de jacht op walvissen, maar naast IJsland houden Japan en Noorwegen zich daar niet aan.

De premier van de nieuwe overheid Johanna Sigurdardottir heeft beloofd het walvisbeleid opnieuw tegen het licht te houden. Zeven landen, waaronder Nederland, stuurden vorige week een brief naar de premier in de hoop de walvisjacht een halt toe te roepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.