Home

Achtergrond

'Humana en Nordmilch in 2010 in volledige fusie'

De Duitse zuivelconcerns Humana Milchunion (HMU) en Nordmilch mikken in 2010 op een volledige fusie.

Dat zegt HMU-directietopman Rolf Janshen. De twee leidende cooperatieve melkverwerkers van de Bondsrepubliek besloten vorig jaar al tot bundeling van de afzet- en distributieactiviteiten.

De concerns zijn echter nog in afwachting van de goedkeuring hiervoor van de mededingingsautoriteit, maar als het licht op groen wordt gezet is dit een eerste stap naar een samensmelting van de twee ondernemingen onder één bestuur.

Nordmilch bevestigt dat de bundeling van afzet en distributie moet worden gezien als een soort eerste oefening. "Verdere stappen zijn niet uitgesloten als we eenmaal toestemming hebben gekregen van het Bundeskartellamt."

Of registreer je om te kunnen reageren.