Home

Achtergrond

Hulpgoederen bereiken overstroomd gebied Australië

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen hebben de stad Ingham in het noorden van Australië bereikt.

Ingham en andere plaatsen in de deelstaat Queensland waren een week lang door overstromingen van de buitenwereld afgesloten. Het water is in de afgelopen dagen snel gedaald, meldde de Australische nieuwszender ABC dinsdag. Een belangrijke weg in Queensland is heropend, waardoor tientallen vrachtwagens onder begeleiding van de politie hulpgoederen kunnen afleveren in plaatsen die de door de watersnood zijn getroffen.

De gezondheidsautoriteiten hebben de inwoners van de overstroomde gebieden geadviseerd niet zonder schoenen door het water te lopen. "We maken ons zorgen over infecties'', aldus een arts van een ziekenhuis in Ingham. "Het water van de overstromingen bevat een heleboel bacteriën.''

Grote delen van Queensland overstroomden na een periode van zware regenval. Het zuiden van Australië kampt juist met grote droogte. Bosbranden hebben daar zeker 180 levens geëist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.