Home

Achtergrond 168 x bekeken

'Houd onderbuik in gaten'

Als mensen alert zijn op de signalen van darmkanker en bij klachten op tijd naar dokter gaan, hebben ze een behoorlijke kans op genezing.

Dat stelt de Maag Darm Lever Stichting aan de vooravond van de Darmkankermaand die in maart wordt gehouden. In Nederland kregen in 2006 ongeveer 11.500 patiënten darmkanker, 3,5 procent meer dan in het jaar ervoor. Onderzoek wijst uit dat in de rijke, ontwikkelde landen meer dan 40 procent van de ziektegevallen te voorkomen zou zijn als mensen gezond leven, voldoende bewegen en niet te dik zijn.

Volgens de Maag Darm Lever Stichting is het ook belangrijk dat mensen bij klachten snel aan de bel trekken. Klachten die bij de kanker horen zijn onder meer bloed bij de ontlasting, verandering in stoelgang, onverklaarbaar gewichtsverlies en aanhoudende buikpijn en krampen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.