Home

Achtergrond

Honderden miljoenen voor Vogelaarwijken Amsterdam

De Amsterdamse woningcorporaties investeren gezamenlijk bijna 300 miljoen euro in de vijf zogenoemde Vogelaarwijken in de stad.

Hiermee financieren ze uiteindelijk 399 projecten die de komende jaren het leefklimaat in de buurten moeten verbeteren. Dat maakte de koepel Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFW) vandaag bekend.

De corporaties klopten vrijdag bij het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting aan voor 20 miljoen euro projectsteun. Dat bedrag is voor Amsterdam beschikbaar uit de heffing van in totaal 75 miljoen euro die toenmalig minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken) oplegde aan de corporaties om de wijkaanpak mee te financieren.

Amsterdam is volgens de AFW de eerste van de vier grote steden die een beroep doet op het geld van de heffing. Andere steden hebben nog tot eind februari de tijd om projectsteun aan te vragen, zo meldde een woordvoerster.

Het geld gebruiken de corporaties onder meer om woningen te renoveren, wijkbeheerders aan te stellen, ontmoetingsruimtes in de buurt in te richten en scholen te bouwen. Amsterdam kent vijf Vogelaarwijken: Noord, Oost, Nieuw-West, Bos en Lommer en de Bijlmer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.