Home

Achtergrond

Honderden Britten gered uit sneeuwstorm

Reddingsdiensten hebben donderdagavond meer dan tweehonderd Britten gered, die met hun auto's waren gestrand in een sneeuwstorm in het zuidwesten van Engeland.

De bevrijde automobilisten werden opgevangen in evenementenhallen. Een flink deel van Groot-Brittannië wordt al dagenlang geteisterd door hevig winterweer. In het zuiden van Wales, het westen en midden van Engeland, Noord-Ierland en het noordelijke gedeelte van Londen viel donderdag ongeveer 10 centimeter sneeuw.

De luchthavens van Bristol en Luton bij Londen hebben wederom een flink aantal vluchten geschrapt. Sommige plaatsen zijn afgesneden van de buitenwereld door het dikke pak sneeuw. Verder zijn nog ongeveer vijfduizend scholen gesloten.

Ook vrijdag sneeuwt het weer flink in Groot-Brittannië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.