Home

Achtergrond 159 x bekeken

Historsich museum ontdekt Februaristakingsvlag

Historsich museum ontdekt Februaristakingsvlag

Het Amsterdams Historisch Museum (AHM) heeft een bijzondere vlag ontdekt. In eerste instantie leek het een betekenisloze en versleten exemplaar, maar conserveringsonderzoek heeft aangetoond dat het om een originele Februaristakingsvlag gaat. Koningin Wilhelmina heeft hem in 1947 aan Amsterdam geschonken, maakte het museum woensdag bekend.

De vlag kwam in de jaren zeventig vanuit het stedelijk vlaggenmagazijn naar het AHM. De koningin schonk het exemplaar als blijk van waardering voor het verzet van de Amsterdammers in de Februaristaking en ter nagedachtenis van deze gebeurtenis. Pam Reuter ontwierp de 5 meter brede en 3,5 meter hoge vlag met daarop het wapen van Amsterdam en het nieuwe stadsdevies: 'Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.