Home

Achtergrond

Hirsch Ballin: vrije meningsuiting prevaleert

Het kabinet vindt het belangrijk dat parlementariërs vrij hun opvattingen kunnen verkondigen, ook in het buitenland.

EU-lidstaten moeten een Nederlandse volksvertegenwoordiger niet zonder meer de toegang ontzeggen. Die boodschap heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie overgebracht aan zijn Britse collega Jacqui Smith. De twee bewindslieden hebben met elkaar gebeld na het besluit van de Britse regering dat Wilders het land niet in mag.

"Ik heb gezegd dat onze opvatting is dat de vrijheid van meningsuiting het uitgangspunt is. Daarbij past niet zonder meer het ontzeggen van de toegang tot een land'', aldus Hirsch Ballin vandaag.

De minister heeft zijn Britse collega gevraagd nog eens te kijken naar het besluit Wilders niet toe te laten. "Dat heeft de Britse regering niet tot andere gedachten gebracht.'' De Britten weigeren Wilders de toegang omdat zijn komst een bedreiging kan zijn voor de publieke orde en veiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.