Home

Achtergrond 229 x bekeken 4 reacties

Hertenjacht op Terschelling nog niet voorbij

De herten op Terschelling houden de gemoederen nog steeds bezig. De Partij voor de Dieren (PvdD) legde vandaag in aanwezigheid van veertig belangstellenden een krans bij de plaats waar het eerste hert is doodgeschoten.

Volgens Annemarie van Gelder van de PvdD gingen de jagers die toevallig langskwamen er vandoor toen ze de kransleggers zagen. Mogelijk heeft deze reactie te maken met de uitspraken van 'hertenimporteur' Geert van Dieren. Hij schreeuwde dinsdag naar de jagers dat hij zijn geweer zou halen om terug te schieten.

Na een goed geprek met burgemeester Jurrit Visser was hij echter weer wat gekalmeerd. "Voorlopig zeg ik sowieso niet veel meer, dat kan me alleen maar in de problemen brengen'', aldus Van Dieren.

Vandaag werden opnieuw twee herten afgeschoten nadat er dinsdagavond al een dood was gevonden. Dit hert is volgens het ministerie van Landbouw aan ondervoeding overleden. Dit alles brengt de tussenstand op vier dode herten en één hert dat op een geheime plaats is ondergebracht. Nog vijf herten wacht de kogel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mieke

  Natuurlijk gingen die jagers er vandoor. Dat zijn namelijk de meest laffe soort mensen die er rond lopen. Onschuldige dieren vermoorden is het enige wat ze kunnen.

 • no-profile-image

  pffff

  Een krans ???? Hoe ver sta je dan van de natuur af ?? Dierenvrienden zijn onmenselijk !!!

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  Meneer van Dieren, Partij van de Dieren, het is wat met die dierenlui.
  Vinden ze het gek dat die jagers "er vandoor", of gewoon weg liepen, ze hebben immers geen zin in een oneindige discussie met die fanatieke dierenknuffelaars, bovendien is het ook gevaarlijk om in een jachtgebied rond te lopen als je er niks te zoeken hebt. Nu maar hopen dat er niet een hert of ander dier aan die krans gaat eten en er ziek of dood van gaat door giftige bloemen of ijzerdraad daarin.

 • no-profile-image

  hijgende

  ik hoop echt dat de jager die vandaag die herten heeft vermoord, vanavond is thuisgekomen en daar te horen heeft gekregen dat hij, zijn vrouw en kinderen een ongeneeslijke vorm van kanker hebben. Dat ze langzaam zullen wegteren. Het zou mijn week geweldig maken. Maar dat hoop ik al tijden van jagers, lees natuurcriminelen. HET UITSCHOT DER MAATSCHAPPIJ. en van mij hoeven ze ook geen krans te leggen, ze moeten gewoon hun poten afhouden van deze dieren. Hopelijk komt mijn wens uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.