Home

Achtergrond 183 x bekeken

Handelstekort VS verder omlaag

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in december met 4 procent gedaald naar 39,9 miljard dollar (30,8 miljard euro). Het tekort staat nu op het laagste niveau sinds februari 2003. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel vandaag bekend.

Een maand eerder kwam het verschil tussen de Amerikaanse import en export nog uit op een herziene 41,6 miljard dollar. Het tekort over december valt wel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van 36 miljard dollar.

Het lagere handelstekort is het gevolg van de afgezwakte vraag naar consumentengoederen in de VS en de sterk gedaalde olieprijs. Daardoor nam de import in december met 5,5 procent af. De export ging met 6 procent omlaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.