Home

Achtergrond 190 x bekeken

Handelsmissie in kielzog Balkenende naar Brazilië

Vertegenwoordigers van ruim vijftig Nederlandse bedrijven reizen volgende week met premier Jan Peter Balkenende en verkeersminister Camiel Eurlings mee naar Brazilië.

Ze willen de commerciële banden versterken en ook kijken naar mogelijke samenwerking met Braziliaanse bedrijven. Een toename van handel en investeringen is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst van groot belang vanwege de recessie waarin Nederland zich bevindt. Balkenende en Eurlings zullen in Sao Paulo met de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva spreken over de aanpak van de economische crisis en de onderlinge economische banden.

Meereizende topmannen van Nederlandse bedrijven zullen ook spreken met de president. Bovendien bezoeken ze samen met de bewindspersonen bedrijven die interessant zijn voor Nederlandse investeerders en producenten, zoals vliegtuigbouwer Embraer en oliemaatschappij Petrobras.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.