Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Grootste stijging energierekening sinds 4 jaar

De energierekening is vanaf januari fors hoger dan een jaar eerder.

Op basis van de huidige tarieven gaat een gemiddeld gezin dit jaar 1964 euro per jaar betalen. Dat is 238 euro meer dan een jaar geleden. Deze stijging van bijna 14 procent is de grootste sinds 2005. Dat meldde maandag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De stijging van de energierrekening komt vooral door de gestegen leveringskosten. De tarieven voor aardgas en elektriciteit hangen onder andere af van de olieprijs. Omdat energie vooraf wordt ingekocht, is het effect van een verlaging of verhoging van de olieprijs pas maanden later in de tarieven te zien.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Theo

    zitten we volgend jaar dus goed met deze lage aardolie prijzen van het moment , ben benieuwd of dat het geval zal zijn (denk van niet)

Of registreer je om te kunnen reageren.