Home

Achtergrond

Groningers winnen WK snert- en stamppotkoken

Renate de Vries uit Groningen is de nieuwe wereldkampioen snertkoken.

Werner Drent uit Hoogezand mag zich wereldkampioen stamppotten noemen. Een woordvoerder van het evenement liet dat vandaag weten.

De wereldkampioenschappen in Groningen leken een regionale aangelegenheid met beide winnaars uit Groningen. Buitenlanders deden er in elk geval niet aan mee, maar wel koks, al dan niet gespecialeerd, uit de rest van het land. Ongeveer veertig mensen storten zich op erwtensoep en acht waagden zich aan het maken van stamppot.

De snert van De Vries was 'ouderwets'. Drent maakte een stamppot van bruine bonen met groene kool, en natuurlijk aardappelen.
Vorig jaar deden nog koks uit Frankrijk en Duitsland mee bij aan het mondiale toernooi. De organisatoren verwachten volgend jaar weer internationale inbreng. "Erwtensoep is helemaal niet zo Nederlands als vaak wordt gedacht'', aldus een van de organisatoren. "Het is een typisch Europees gerecht.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.