Home

Achtergrond 166 x bekeken

Groningen wil geen nieuwe weg door oud landschap

De provincie en de gemeente Groningen kruisen de degens over een nieuw tracé voor de N361.

De weg moet wijken omdat die nu dwars door een aantal dorpen loopt. De provincie wil de weg deels door het natuurgebied Koningslaagte laten lopen. ”Een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa”, aldus de gemeente Groningen.

De gemeente heeft dan ook een bezwaarschrift ingediend, zo liet ze maandag weten. Volgens de provincie moet de weg verplaatst worden wegens een betere doorstroming van het verkeer tussen Groningen, Winsum en Mensingeweer. De huidige N361 zou te druk geworden zijn, ook zouden er relatief veel ongelukken gebeuren. Volgens de gemeente kan de weg voor een deel prima blijven liggen waar die ligt en kan zo het natuurgebied gespaard worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.