Home

Achtergrond 180 x bekeken

Groente-export naar Oost-Europa groeit fors

De uitvoer van glasgroente naar Oost-Europese landen groeit fors, ondanks de economische crisis en problemen met kredietverzekering. Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT).

Zo groeide de uitvoer van tomaten naar Rusland in het tweede halfjaar van 2008 met 66 procent naar 9.900 ton (tegenover 6.000 ton in 2007) en verdriedubbelde de paprika-uitvoer naar Polen tot 3.887 ton. Daarmee is paprika de tomaat gepasseerd als belangrijkste groenteproduct op deze afzetmarkt.

Voor de belangrijkste glasgroenteproducten (komkommer, paprika en tomaat) groeide de uitvoer in vrijwel alle gevallen richting de Baltische Staten, Rusland, Polen en Slowakije. De tomatenuitvoer naar Letland en Litouwen maakte in deze maanden ook een stevige stijging door.

Of registreer je om te kunnen reageren.