Home

Achtergrond 206 x bekeken

Groen licht voor windmolenpark op zee

De onderneming Airtricity mag een windmolenpark op zee bouwen van 350 megawatt, voldoende om 390.000 huishoudens van stroom te voorzien.

De onderneming meldde woensdag een vergunning te hebben gekregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de ontwikkeling van het park.

Het windpark ’Breeveertien 2’ komt zo’n 55 kilometer voor de kust van IJmuiden te liggen. Breeveertien 2 wordt het grootste windpark van Nederland. Andere bestaande windparken hebben een capaciteit van ten hoogste 141 megawatt.

Airtricity, dat onderdeel uitmaakt van het Ierse bedrijf Scottish and Southern Energy (SSE), kreeg eerder al toestemming voor de bouw van het park ’West-Rijn’, dat 40 kilometer voor de kust van Hoek van Holland ontwikkeld gaat worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.